четвртак, 12. септембар 2013.

Beach essentials

Verovatno ćete reći da nije pravo vreme za ovakav post, sudeći po pravom jesenjem vremenu danas u Beogradu, ali ima nas koji i u septembru letujemo :) . Sinoć sam se vratila sa letovanja iz Grčke, a želela sam sa vama da podelim koje sam preparate koristila tamo. Neću dužiti, ukratko ću vam opisati proizvode, pa možda vam pomognu prilikom odabira za sledeće letovanje.


Prvo što me je oduševilo je Ladival krema/gel za sunčanje spf 30. Ne znam zašto ali sam ove godine rešila da kupim isključivo ovu kremu.  Ona je medicinska,  namenjena koži sklonoj alergijama na sunce, iako moja nije, a htela sam faktor 30 koliko sam videla jedino ova njihova krema ga ima, odlučila sam se za nju. Ono što je bitno je da sam na more otišla bela kao sir, da,da kao sir, i ova krema je super štitila, nemasna, brzo upija, neostavlja bele tragove, vodootporna. Bolja od mnogih skupljih izvikanih krema. Svi znamo dasu medicinsk marke mnogo skuplje od dragstorskih, Ladival imam sasvim pristojnu cenu od oko 1000 rsd. Sve preporuke.

Drugi proizvod za suncanje je Vichy suvo ulje spf 20. Njega sam koristila poslednja tri dana boravka na plaži, i nisam nešto oduševljena. Baš mi je masno, ne upija ga koža, ne bih ga ponovo kupila. ima divan miris jedino :). A i ja sam se odvikla od uljanih mazalica za zaštitu, ko voli da sija njemu će se svideti. Dobra je zaštita, nije pojačivač boje ili slično, ali sam iskreno mislila da ovo suvo ulje ipak znači suvo :). Cena je malo veća za 125ml proizoda, što ne može da bude dovoljno za 10dana mazanja, je oko 1900 rsd.

Balea voda u spreju za osveženje je super stvar za plažu, kao i termalna voda, vrši funkciju. Još ako
je držite u frižideru efekat će biti još bolji. Za razliku od termalnih voda cena je mnogo manja oko
150 rsd.

Imala sam nekoliko uzoraka Vichy kreme za sunčanje spf 30, i nije loša, mada masnija u odnosu na Ladival, tako da njemu dajem prednost.

Posle sunčanja sam koristila Vichy Capital Soleil After Sun kojim sam prezadovoljna. Lagana formula, brzo upija, i ima najdivniji miris kreme ikada. Jedina mana mu je što ne stvara osećaj hladjenja kože. Ne znam kolika mu je cena pojedinačno, ja sam ga dobila uz kupovinu ulja, 100ml mi je bilo sasvim dovoljno za 10 dana.

Šaljić Mel-Op, melem za opekotine, je super stvar ako izgorite na suncu. Meni je previše mastan, i smeta mi njegov miris, cena je oko 890 rsd.
Što se tiče nege kose, tu se nisam previše opterećivala, ne volim da nosim na more gomilu stvari za negu pa da sat vremena provodim u kupailu stavljajući raznorazna pakovanja i maske. Na plaži sam u većini vremena nosila šešir , a povremeno sam prskala Loreal Elseve crvenu prskalicu sa UV zaštitom, i posle plaže kosu prala Balea after sun šamponom, odosno 2 in 1, šampon i balzam u jednom.

To bi bilo sve što se tiče moj morske nege za ovo, već prošlo leto.

Da li ste koristile nešto od ovih proizvoda ? Koji su vaši favoriti za odlazak na plažu ?

Do sledećeg posta, pozdrav, xxx Tacy!

1 коментар :

  1. Nikad nije kasno za ovakav post, ako nista, sluzice sledece godine :)
    Vichy After sun deluje kao nesto sto moram da imam :D

    ОдговориИзбриши