Maskarpone krem sa jagodama i domaćim piškotama
Potrebni sastojci
- za piškote
3 jaja (odvojena žumanca od belanaca)
1/2 šolje prosejanog brašna (šolja od 250ml)
4 kašike šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
prah šećer za posipanje
1/2 šolje prosejanog brašna (šolja od 250ml)
4 kašike šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
prah šećer za posipanje
- za krem
250g maskarpone sira
250 g slatke pavlake
4 jaja
6 kašika šećera
pakovanje jagoda
250 g slatke pavlake
4 jaja
6 kašika šećera
pakovanje jagoda
Priprema:
Piškote- Umutiti žumanca sa dve kašike šećera dok ne postanu penasta, pa dodati ekstrakt vanile i brašno, ali ne mutiti. U drugoj posudi umutiti belanca sa dve kašike šećera pa sve sjediniti varjačom. U kesu za ukrašavanje sipati smesu, i istiskati štapiće dužine 6-7 cm. Posuti prah šećerom i peći 10 minuta na 180 stepeni.
Piškote- Umutiti žumanca sa dve kašike šećera dok ne postanu penasta, pa dodati ekstrakt vanile i brašno, ali ne mutiti. U drugoj posudi umutiti belanca sa dve kašike šećera pa sve sjediniti varjačom. U kesu za ukrašavanje sipati smesu, i istiskati štapiće dužine 6-7 cm. Posuti prah šećerom i peći 10 minuta na 180 stepeni.
Maskarpone krem- Odvojiti žumanca od belanaca, pa umutiti žumanca sa 4 kašike šećera. Smesu skuvati na pari, desetak minuta uz mešanje žicom. Kada se prohladi dodati maskarpone sir, kratko mutiti da se sjedine. U odvojenim posudama umutiti slatku pavlaku i belanca sa 2 kašike šećera. Sve tri smese sjediniti, ali više ne mutiti mikserom, nego žicom ili varjačom. U čaše ili činijice ređati izlomljene piškote ( koje možete posuti rumom), maskarpone krem do polovine čase, zatim iseckane jagode, i opet krem do vrha. Ukrasiti po želji.
Dezert je lagan, pravi prolećni, ukus je mmmm, ako vam se dopada probajte, zaista se lako sprema, a domaće piškote su mnogo ukusnije od kupovnih!
Do sledećeg posta, pozdrav, xxx Tacy!
Нема коментара :
Постави коментар