Recepti

  Maskarpone krem sa jagodama i domaćim piškotama

Potrebni sastojci

- za piškote
    3 jaja (odvojena žumanca od belanaca)
    1/2 šolje prosejanog brašna (šolja od 250ml)
    4 kašike šećera
    1 kašičica ekstrakta vanile
    prah šećer za posipanje

- za krem
    250g maskarpone sira
    250 g slatke pavlake
    4 jaja
    6 kašika šećera
    pakovanje jagoda

Priprema:

 Piškote- Umutiti žumanca sa dve kašike šećera dok ne postanu penasta, pa dodati ekstrakt vanile i brašno, ali ne mutiti. U drugoj posudi umutiti belanca sa dve kašike šećera pa sve sjediniti varjačom. U kesu za ukrašavanje sipati smesu, i istiskati štapiće dužine 6-7 cm. Posuti prah šećerom i peći 10 minuta na 180 stepeni.


Maskarpone krem- Odvojiti žumanca od belanaca, pa umutiti žumanca sa 4 kašike šećera. Smesu skuvati na pari, desetak minuta uz mešanje žicom. Kada se prohladi dodati maskarpone sir, kratko mutiti da se sjedine. U odvojenim posudama umutiti slatku pavlaku i belanca sa 2 kašike šećera. Sve tri smese sjediniti, ali više ne mutiti mikserom, nego žicom ili varjačom. U čaše ili činijice ređati izlomljene piškote ( koje možete posuti rumom), maskarpone krem do polovine čase, zatim iseckane jagode, i opet krem do vrha. Ukrasiti po želji.






Dezert je lagan, pravi prolećni, ukus je mmmm, ako vam se dopada probajte, zaista se lako sprema, a domaće piškote su mnogo ukusnije od kupovnih!

Do sledećeg posta, pozdrav, xxx Tacy!

Нема коментара :

Постави коментар