петак, 9. септембар 2011.

My favourites highlights

Postoji veliki broj  mogućnosti kada su u pitanju highlight proizvodi. Sve u zavisnosti od efekta koji želimo da postignemo. Oni mogu biti mat, sedefasti, shimmerasti, sa manje šljokica ili pak više, u boji kože, beli, roze, bronzani, zlatni...tečni, kremasti, u stiku, olovci, u prahu, presovani...veliki,veliki izbor. Kada su highlight proizvodi u pitanju ja preferiram one u čvrstom stanju, presovane.Ne morate kupovati proizvode koji su namenjeni baš za to, mošete iskoristiti i neke senke, rumenila, koja već imate. Kod mene su to najviše senke, što mat, što šimeraste. Koristim ih za isticanje određenih delova lica ( ispod obrva, slepoočnice, vrh jagodica,vrh nosa, čelo, iznad usana..) . Mat highlight koristim u dnevnim varijantama ( to može biti korektor ili mat senka) ,a shimmeraste za večernju šminku, obožavam onaj glow look koji je po meni uvek divan na JLo.


 Ukoliko imate suvu kožu bolje ćete istaći lice tečnim highlight proizvodima, a mešovita-masna koža bi trebala da ih izbegava, i bira manje sjajne i presovane varijante. Ja zimi koristim tečne kada mi je koža malo isušena, biće jednom post i o njima, a sada moji omiljeni highlighteri!

1. Artdeco eyeshadow no. 29- Ovo je moj omiljeni highlight definitivno! O njoj sam već pisala u julskim favoritima čini mi se, ali ona je favorit svakog meseca! Svi dobro znate kvalitet artdeco senki, o tome neću da pričam. Ova nijansa je meni savršena, koristim je skoro svakodnevno što kao senku, što kao sjaj za celo lice. Malo mi je nezgodno zbog minijaturnog pakovanja, ali snalazim se. Divna je na jagodicama. Boja je prilično neutralna, pa se može koristiti i u dnevnoj varijanti. U osnovi je bež sa sitnim, diskretnim shimmerom u sebi. Odlična je kao bazna senka,a i kao highlight! Ukoliko volite ArtDeco senke, trk u Jasmin po jednu, i ja moram pošto je ova doživela nezgodu na putovanju, ali još je ima  :) Cena oko 530 rsd


2.Essence holographic eyeshadow 43-mystic lemon- Sasvim solidna senka od Essenca, jako dobro pigmentivana. U osnovi bela, ali sa zlatno-žućkastim odsjajem. Jako zanimljiva boja. Takođe prelepa kao highlight lica. Odlična u kombinaciji sa koralnim bojama, ovog leta mi je bila prilično od koristi. Cene Essence senki se nikako ne sećam , ko zna nek napiše  :)


3.Too Faced eyeshadow George & Weezie- Pročitala sam da je ova senka dupe za čuveni highlight Nars Albatros. Dosta je slična prethodnoj senci, Essence, ali dosta bolja, moglo bi se reći po samom kvalitetu. Boja je jako slična, takođe ima taj žuti odsjaj, mekanija je i pigmentovanija, što ćete videti dole na swatchu. Ja je imam u sklopu palete, ali ima da se kupi i pojedinačno, odnosno kao duo senka u kombinaciji sa braon. Primetila sam da se ređe hvatam za ovu senku kao highlight, moram to da ispravim, zaista je divna! Ako je ovo dupe za Nars, dupe za nju je onda Essence  :)


4.Too Faced Snow Bunny-Hm, vodi se kao bronzer, ali je definitivno highlight. Ovo mi je takodje jedan od najomiljenijih proizvoda uopšte. Imam ga u sklopu iste palete kao i prethodnu senku, ali čim ga potrošim kupiću ga i u regularnom pakovanju. Volim te štraftaste multifucionalne proizvode, što sam spominjala kod Chanel bronzera. I ovde svaka crta posebno može da se koristi kao senka, kad se sve izmešaju dobije se divan zlatni sjaj. Nekada koristim samo belu, ili dve rozikaste preko roze rumenila. Jako dobro je pugmentovano, mekano, ne rasipa se, odličan proizvod. Vredi kupiti u regularnom pakovanju iako je cena čini i se preko 3000 rsd.


Možete pogledati i jedan jako koristan video o highlightu i konturu lica! Koji su vaši omiljeni highlight proizvodi?
Do sledećeg posta, pozdrav, xx Tacy!

                                    

4 коментара :

  1. Анониман9/09/2011 11:20:00 PM

    Dopada mi se post!!! Goss je super!

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман9/11/2011 02:25:00 PM

    E, suuuper post ! Moraću da uzmem tu artdeco i essence senku ako kažeš da su dobre za to ! Ja obožavam highlight-ere i stalno sam u potrazi za njima :)
    I blago tebi što imaš tu Too Faced paleticu, ja sam se premišljala, ali je ipak nisam uzela kada se prodavala... :(

    Uskoro ću napisati post o jednoj senci koju sam skoro počela da koristim kao highlight i odlična je za to ! :D

    ОдговориИзбриши
  3. Obavezno artdeco je bas dobra za svaki look, ne znam da li se i dalje dobija kao poklon u jasminu uz dve kupljene senke, proveri :)Jedva cekam tvoj post!

    ОдговориИзбриши