уторак, 10. децембар 2013.

MAC Rebel

Ne znam za vas, ali ja MAC karmine obožavam. Imaju prelepe nijanse, divno se mažu, kremasti su, postojani i pakovanje je fenomenalno. Šta više želeti od jednog karmina? A da, da bude dostupan u Srbiji!

Rebel je karmin koji sam jako dugo htela u svojoj kolekciji. Guglala sam ga bezbroj puta, čitala na raznim blogovima o njemu i napokon rešila da ga moram imati. Ovo je jedna od onih nijansi koju ne bi trebalo da naručite napamet, dok ga ne probate na sebi. Osim ako niste potpuno uverene, kao ja, da je to idealna zimska nijansa za vas, i da će vam sigurno odlično stajati :). E kad se sve to posreći, i ispadne tako kako ste zamislili, onda se prosto zaljubite na prvi pogled-mazanje.



Rebel je nesvakidašnja nijansa, ja bih rekla hladna plum, ali vidim da na toplim devojkama, tamnoputim isto savršeno stoji, na svakoj osobi kao da poprimi drugu boju, svaki swatch na koji sam naišla je bio drugačiji. Tome ide u prilog i što se jako teško slika. U samom pakovanju je jako taman, ja bih opisala kao nijansa cvekle, nigde nećete čuti ovu uporedbu ;). Nema crvene i bordo u sebi kako sam negde čitala, opisala bih je kao pink-šljivastu nijansu, koja u zavisnosti od podtona više vuče na prvu odnosno drugu. Boja je savršena, to je najbolji opis. Pogotovo na svetlim osobama , izgleda tako moćno, nemam bolju reč, sofisticirano, prefinjeno, elegantno, kao druga crvena, ko ne voli crvene karmine, a želi taj osećaj prefinjenosti kad se on nosi, to je ta boja. Negde sam pročitala da izgleda baš skupo na usnama, jeste bezveze zvuči, ali stvarno je tako, takva je boja, dugo sam mu tražila zamenu ili neku bar sličnu kod nas, i nisam uspela.

izvor
Satin finiš je u pitanju, jako je kremast, i jako se lako maže. Prilično je pigmentovan, ono što mi se možda i najviše dopada kod njega je to što boja može da se nadograđuje. Ako se nanese samo jedan blagi sloj dobiće se nežna roze-plum  nijansa , a više slojeva daje pravi vamp efekat. Jako je dugotrajan, i kada se skine na usnama i dalje ostavlja neku blagu obojenost. Jedino što ne volim kod ovog karmina, a to čak ni nema veze s njim, nego generalno sa svim tamnijim karminima i mojim ispucalim usnama, nikako se ne slažu. Jako je bitno dobro hidrirati usne pre nanošenja, jer se kao i svaka tamna boja uvuče u linije i one poprime pet puta tamniju nijansu nego usne i to sve grozno izgleda, sigurna sam da znate na šta mislim. Upravo zbog takvog stanja mojih usana trenutno, ne mogu da ga nosim, kao ni druge tamnije karmine koje sam kupila i koje strpljivo čekaju na svoj red, i zbog toga ću vam ostati dužna swatch na usnama.

Pakovanje je standardno za sve MAC karmine, čvrsto i lako za upotrebu, sadrži 3g proizvoda. Ukoliko volite ovakve nijanse , ovaj karmin morate imati, must have zimska nijansa!






slabiji i jači swatch bez blica
slabiji i jači swatch sa blicem

*naknadno ču ubaciti swatch na usnama

 Kako vam se sviđa Rebel? Da li ga koristite, i koja je vaša omiljena plum nijansa ?


Do sledećeg posta, pozdrav, xxx Tacy!

25 коментара :

  1. Fenomenalan. Boja je bas za ovo vreme,sigurna sam da ti predivno stoji ;)

    ОдговориИзбриши
  2. Prelep je, volim ruževe koji mogu da se nadograđuju, to je kao više proizvoda u jednom :D

    ОдговориИзбриши
  3. ovo super izgleda!moracu isprobati! :) hvala!

    ОдговориИзбриши
  4. Baš je lep. Bila sam jako skeptična kada su u pitanju ovakve nijanse ali sasvim lepo izgledaju na usnama.

    ОдговориИзбриши
  5. Čuveni Rebel, jedna od najpoznatijih nijansi :) Lepa je zaista, samo meni ne bi stajala.

    ОдговориИзбриши
  6. PREKRASAN! Patim za njim vec dugo! Ukrast ću ti ga :P

    ОдговориИзбриши
  7. A ja mislim da je poređenje sa cveklom baš pogodak :D
    Divna je nijansa.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. heheh nigde nisam procitala poredjenje sa tom povrckom pa sam zato napisala :) ali je ba sta boja, pogotovo uzivo i na usnama!

      Избриши
  8. Stavila smaga na listu. Obozavam Satin finish. ali obozavam! :)))))

    ОдговориИзбриши
  9. Divan je, ali ja zamisljam kako ti stoji ;) Kaci fotke :*

    ОдговориИзбриши