четвртак, 10. октобар 2013.

Balea Professional balzami za kosu

Već duže hoću da pišem o balzamu koji mi je postao favorit čim sam ga probala. Spominjala sam ga u ovom postu o favoritima, i obećala poređenje dva Balea balzama za kosu. Često menjam proizvode za kosu, kada su šampon, balzam i pakovanje u pitanju, uglavnom ih menjam ili vrtim u krug. Imam jako zahtevnu kosu, tretiranu u plavo jako dugo, i neophodni su mi kvalitetni proizvodi namenjeni nezi iste. Balea proizvode za kosu sam uvek izbegavala, da budem iskrena, iako obožavam njihove mazalice za telo, deo posvećen nezi kose sam uvek zaobilazila. Čitajući po forumu, rešila sam da dam šansu toliko hvaljenom -
Balea Oil Repair balzamu.


Nisam očekivala puno, a ubrzo je postao moj omiljeni balzam, i trošim već treću tubu za redom, što se kod mene pa skoro nikad ne dešava. Balzam je namenjen suvoj, oštećenoj kosi, čak piše za ekstremno iscrpljenu i suvu kosu. Sprečava opadanje i lomljenje kose. Sadrži arganovo ulje, koje je verovatno zaslušno za mekoću i sjaj kose. I ono što je mnogima jako bitno, ne sadrži silikone! Ovo je jedini balzam posle koga mi nije neophodno pakovanje za kosu. Stvarno je odličan za suvu kosu, lako se češlja posle njega, mekana, glatka, sjajna. Ne stavljam ga nikad na teme, jer imam osećaj da bi mi izmastio. Stavljam ga uglavnom kao i pakovanje, od ušiju na dole. Nisam probala ostale proizvode iz iste kolekcije, a moraću čuveno ulje za kosu, o kome sve blogerke uveliko bruje. Ne bih ga preporučila devojkama sa normalnom kosom, jer verujem da bi im samo mastio, ali za sve koje imaju suvu, farbanu i oštećenu kosu od srca preporučujem. Jako kvalitetan proizvod za nekih 200 rsd!




Jednom prilikom su svi Balea professional proizvodi bili na askciji, i kada sam otišla do najbližeg DM-a po dopunu svog bazama, apsolutno nijedan proizvod iz Oil Repair linije nije bio na rafu, svi su se rasprodali. Tom prilikom sam uzela Repair + Pflege , nadajući se da je takođe dobar i da će poslužiti. Međutim, razočarala sam se. Ovaj balzam nije ni blizu crnom. Ne mogu da rasčešljam kosu posle njega, ne bude mekana ni sjajna, a takođe je namenjen suvoj i oštećenoj kosi. Po onome što proizvođač piše jedina razlika između ova dva balzama bi trebalo da je arganovo ulje. Ne znam da li je ono toliko delotvorno za moju kosu ili šta to onaj balzam ima, ali je neuporedivo bolji. Nisam mogla ni da izdržim da potrošim celo pakovanje pa onda kupim moj voljeni balzam, na pola sam odustala, i videla da nema svrhe više. Isto tako, mislim da bi baš ovaj balzam odgovarao devojkama sa normalnom kosom, eventualno isušenim krajevima, ali za neka veća čuda nije.




Držaću se samo crne kolekcije proizvoda za kosu, i neću više eksperimentisati kada je Balea u pitanju, jer sam pronašla ono što mi sada zaista odgovara.


Da li ste koristile neki od ovih proizvoda? I koji je vaš favorit kada su Balea proizvodi za kosu u pitanju?

Do sledećeg posta, pozdrav, xxx Tacy!

17 коментара :

  1. Koristim Oil Repair. Kratko i jasno - prezadovoljna negom, a tek miris... :) uskoro kupujem i ulje. Ovaj drugi nisam probala i ne planiram.
    Osim ovih proizvoda, obozavam i njihovu kokos kuru.

    ОдговориИзбриши
  2. Imam želju da probam šampon, nadam se da je dobar kao hvaljeno ulje koje sutra kupujem da konačno probam :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Svi hvale ulje, za sampon ne znam, ali s obzirom da ima ulja, bojim se da bi mastio teme

      Избриши
  3. Ja sam koristila Oil repair i iskreno nisam zadovoljna, ali zato ona 2-minutna kura od kokosa, to mi je odlicno!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eto znaci ima i negativnih iskustava, verovatno ti kosa nije onakva kakvoj je namenjen :)

      Избриши
  4. Oba :) I oduševljena sam.
    Iz obe linije imam šampone, balzame, ali proizvod koji ne prestaje da me oduševljava je ulje za oporavak oštećene kose (oil repair haarol, sa umlautom, al ga nemam na tastaturi ;)).
    Kosa mi je kao dečija.

    ОдговориИзбриши
  5. DM moze samo njihove proizvode, sto se mene tice, da prodaje, neka sa istim imaju pune rafove i ja sam srecna! Njihove sampone i balzame sam neko vreme izbegavala, jer sam bila u fazonu, hm kosta 200 din. doduse lepo je pakovanje, ko zna da li je to tako kao sto pise? I onda mi je drugarica preporucila njihov sampon sa kokosom i balzam, i odlican je! Sto se tice ova dva balzama iz tvog posta, probala sam Oil repair na nagovor drugarice, koristila sam ga na moru i stvarno sam zadovoljna! Nisam verovala da je dlaka bila tako sjajna i glatka? Zivela Balea!

    ОдговориИзбриши
  6. Nisam probala Balea proizvode za kosu ali ovo je prila da ispravim to, inače mi treba novi balzam za kosu. :))

    ОдговориИзбриши
  7. Nisam koristila njihove proizvode za kosu, ali bih mogla da probam, dosta ih hvale :)

    ОдговориИзбриши
  8. e ovako...
    kad sam videla da si pisala o njemu potrcala sam da kupim, zaista je iodlican ali mi se kosa elektrise od kad ga koristim, ne znam da li je do njega ili neceg drugog...
    drago mi je da si se vratila blogu *)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa ne znam da li je to do njega, ne bi trebalo, stavi onda neke kapi, ulje da to smiris :)
      Hvala puno :*

      Избриши
  9. Анониман6/02/2022 09:31:00 AM

    Balzam za kosu od kokosa ovaj od 99 din…spasio mi je kosu na moru….nisam ga ispirala kad sam isla na plažu ja sam se vratila sa mora sa zdravijom kosom nego sto sam je imala kad sam kretala 🙌🏻

    ОдговориИзбриши