уторак, 20. септембар 2011.

WISH List

Da li je ovo došao kraj leta i lepog vremena, ili samo lažna uzbuna? Nadam se da je ovo drugo. Nisam nikako fan jeseni, pogotovo njen početak, tmuran uvek, samo me još više podseti kako je leto lepo. I zašto ta jesen uvek dramatizuje svoj dolazak, bar se meni tako čini. Može lepo i mirno da ušeta da je ni ne primetimo, postepeno da pada temperatura, kiša, lišće, sve što treba..nego uvek dramatično preokrene vreme u svoju korist, nagle promene, drastičan pad, uf, nikako to ne volim..

Nisam raspoložena danas za recenzije i slikanja, iako sam imala u planu jedan post o rumenilima, ne volim da slikam pod veštačkim svetlom , pa se iskreno nadam da će se bar malo razvedriti ovih dana, treba mi još sunca da napunim baterije za predstojeću tmurnu sezonu. Tako da sam rešila da vam predstavim moju listu želja, hm, ne brinite, malu, onu da je nazovem trenutnu, ili recimo do kraja godine rok za ispunjenje. Ja uvek imam ogromne spiskove stvari koje mi baš "trebaju" , one su uglavnom za sada nerealne, i ne moguće ih je ostvariti u nekom kraćem periodu, ali Bože moj, želje su želje, neka ih tu.Predstaviću vam samo par proizvoda koje su mi sad trenutno prve na spisku, pa kad dođe do njihovog ostvarenja, doći će i recenzije.

MAC Matchmaster Foundation SPF 15


Najnoviji tečni puder iz MAC-a. Ovaj puder bi trebao da se stapa sa kožom, prilagođava boji i podtonu same kože. Što bi bilo idealno ako bude tako. Ima srednje pokrivanje, polu mat finiš, oil free, redukuje sjaj, masnoću. Zvuži idealno za jesen i hladnije dane, bar za moj tip kože. Dolazi s malim promenama kad je MAC u pitanju. Prvo, u  bočici ima 35 ml, a ne standradnih 30, i nema oznake NC odnosno NW, nego samo brojeve. Pa je recimo oznaka 1.0 prilagođena NC 15, 1.5 / NW 15, 2.0 / NC 20, NC 25, NW 20, 3.0 / NC 30, 4.0 / NC 35, NC 37, NW 30 itd. Ja iskreno, jedva čekam da ga se nekako dokopam. Cena , evropska, odnosno sa francuskog sajta, je 30.50 e


MAC Studio Sculpt Concealer


Kremasti korektor, koji omogućava ful pokrivanje, daje prirodni mat finiš. Iskreno, ovaj korektor mi je već dugo na listi, i želim što pre da ga isprobam. Primetila sam ga kod Tanya Burr, ona ga stalno koristi, u svim njenim videima možete videti, i meni se mnogo svidelo kako izgleda na licu, odnosno kako prekriva podočnjake. Cena 16e


CLINIQUE Blended Loose Face Powder



Najbolji puder u prahu među svim puderima u prahu. Tako sam čula. Što od drugarica, što od dobrih recenzija na internetu. Kažu da je pogodan za sve tipove kože, oil free je, lagane teksture, ne zapušava pore i lepo setuje šminku. To je sve što od njega i očekujem.Stvarno, već dugo ga želim, ali iz principa ga neću kupiti po ceni od 4700 rsd koliko je u našim parfimerijama, dok je recimo u Beču 28e.


 ARTDECO All In One Mascara






E sad dok pišem ovo, razmišljam kako do sad već nisam kupila ovu maskaru kad mi je već dostupna i kod nas. Toliko pohvala sam čula o njoj , pritom bila je i na akciji u Jasminu, do septembra čini mi se, tako da sam i to propustila, ne znam ni sama zašto. Trenutno testiram novu Lash Architect 4D ( očekujte ovih dana i recenziju) , ali ću uskoro sigurno uzeti i ovu Artdeco, dugo željenu. Ona bi trebalo da daje volumen, dužinu i uvija trepavice. Znači sve u jednom, da li je to tako, uveriću se sama, ali zaista sam čula da je dosta dobra, i bolja od mnogih skupljih i poznatijih brendova. Cena je čini mi se oko 1500 rsd


CHANEL Pink Explosion Joues Contraste Blush


U ovo rumenilo sam se zaljubila još pre nekih godinu ipo dana, kada sam ga prvi put ugledala na licu moje drugarice. Obožavam ovakva pinkasta rumenila, pogotovo zimi, kad je svetliji ten, i ono tad dolazi najviše do izražaja. Mislim da svaki put kada uđem u Sephoru, ja jednostavno moram da ga pogledam opet i ispipkam. I sve se tešim kao ne treba mi, imam i više nego dovoljno rumenila, ali ono je jednostavno posebno, i ja ga moram imati! Cena oko 3700 rsd


Toliko od moje Wish liste za ovu jesen/zimu, nadam se da ću moći da ih ispunim sebi, ako ne do zacrtanog roka, onda do nekog drugog  :) 

Da li vi imate "trenutne" liste želja, i šta se na njima nalazi? I da li ste probali nešto od ovih mojih želja?

Do sledećeg posta, pozdrav, xx Tacy!

9 коментара :

  1. Ukrala bih ti jednu stvar sa wish liste - Chanel rumenilo, nisam ljubitelj rozih rumenila, nisam sigurna da li mi stoje lepo, ali makar da ga gledam tako slatkog u kutijici :D

    Na mojoj trenutnoj listi želja jesu dva MAC karmina - Creme d'Nude i Russian Red.
    I ono što mi je zaista neophodno - da nađem dovoljno svetao puder za moj ten :D

    ОдговориИзбриши
  2. Hm imam creme d' nude, dobra zamena mu je revlon soft nude, pogledaj u mom postu o revlonu..a svetao puder, uf, pa najveci izbor nijansi ima MAC :)

    ОдговориИзбриши
  3. Bas ovih dana razmisljam o pink explosion... i razmisljam... i razmisljam... i sve mislim da mi je previse roze, i previse hladno, ali svidja mi se, i ne znam da li da ga kupim ili ne, moram jos malo da razmislim :)
    blended mi je super puder, slazem se za cenu, clinique je kod nas preskup, ja sam ga kupila sa 20% popusta i svejedno je skup, a pre neki dan sam bas napisala recenziju za njega i za superbalanced, objavicu u sledecih par dana.

    ОдговориИзбриши
  4. i ja sam jedna od onih koji se "kunu" u clinique puder; jedina mana mu je cetkica koja je (bar meni) potpuno beskorisna, ali dobro, kupe se neki sundjercici vec za 200din.
    tokom leta ne koristim apsolutno nista osim njega (preko hidrantne kreme naravno), jako je lagan, a odlicno matira. mislim i da je zasluzan sto mi se kvalitet lica drasticno popravio u odnosu na faze kada koristim tecni puder!

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман9/21/2011 08:08:00 PM

    E, mislim da je sa tim novim MAC puderima fora da su neutralni, nemaju niti žuti, niti rozi podton, i da se zato stapaju dobro sa tenom, bar tako kaže Goss !

    A ja bih da probam MAC studio finish, onaj u plastičnoj kutijici, kao za senku ! (zar pixiwoo i tanya ne koriste taj?)

    Svašta mi je na listi želja, uff ...
    Planiram da uzmem neke CG lakiće na sajmu kozmetike, i nešto od ELF-a u najskorije vreme !

    I htela sam da ti predložim da možda probaš Alverde toniranu, nije skupa. Ova nova verzija je baš mat, uopšte nije masna, deluje mi da bi baš legla fino na masnu kožu... Mogu ja da ti dam da probaš, u svakom slučaju :D

    ОдговориИзбриши
  6. da,da u tome je fora gledala sam i ja Goss-a :)

    Obrati paznju u videima kod Tanye ona koristi studio sculpt. Aj bas cu obratiti paznju na alverde, hvala na predlogu! :)

    ОдговориИзбриши
  7. ufffff, moja lista je podugacka, vec je spremam, ovih meseci do nove godine, izlazicu cesto van Srbije, i sad moram da stekam. A u Usce i Deltu sam sebi zabranila ulazak. jer znam da cu sve to naci preko za duplo manje pare....

    Da novi MAC obecava, ali cujem da se trosi jako brzo, brze od ostalih njihovih pudera, jer je redji

    ОдговориИзбриши
  8. divna lista, nema sta...mogu ti reci da sam sve probala,osim MAC MF, Chanel PE rumenilo me najvise odusevilo..jedino sto bih ti preporucila da preskocis je MAC studio sculpt-UUUUZAS! tezak je, daje efekat maske, koza je kao 10 godina starija, a i skulja se u naborima..umesto toga Studio finish concealer, vredi svaku paru, a i savrseno radi svoj posao ili cak Select moisturecover za podocnjake..ovo ti je moj iskreni savet! :)

    ОдговориИзбриши
  9. Hm, a ja mislila da je studio finish tezak i da daje efekat maske..moracu da razmislim onda dobro koji da uzmem:)

    ОдговориИзбриши