петак, 15. новембар 2013.

Lolita Lempicka Le Premier Parfum Eau de Toilette (Morsure d'Amour)

Nikad nisam htela da pišem o parfemima, zato što nisam dobra u opisu. Znam samo ono sladunjav je, citrusan je, baš je jak, puderast je, itd. Nisam neko ko je sklon čestom menjanju parfema, a nisam ni od onih koji vole da imaju gomilu parfema. Ne mogu da volim istovremeno više parfema, tj ne mogu da koristim više mirisa, da svaki dan mirišem drugačije, to nisam ja. Uvek imam najviše dva. Kada mi se jedan parfem baš, baš svidi, kad se pronađemo, uglavnom ga koristim narednih par godina, dok ne naiđe neki koji će da ga zemeni, verna sam, priznajem. Volim i kad me prepoznaju po mirisu, volim kad sam nekom asocijacija na miris. Parfem i ja moramo mnogo da se družimo da bih ga okarakterisala kao moj miris.

Kada sam bila mlađa znala sam da volim  samo citrusne parfeme, pa su tako moje dve najveće ljubavi bili DG Light Blue i Moschino I love love. Danas nisam isključiva kad je mirisna nota u pitanju, ali opet ne znam da okarakterišem šta mora da ima parfem da mi se svidi. Danas sam zaljubljena u Chloe edp i Chanel Mademoiselle.

Ono čemu je ovaj post posvećen nema veze sa gore navedenim. Nikad mi ne bi palo na pamet da kupim ovaj parfem, da ga nisam slučajno pomirisala letos u free shop-u. Od svih polica sa parfemima, nekako mi je pažnju privukla Lolita Lempicka (Francuska modna kuća koju je osnovala Josiane Pividal, koja je uzela pseudonim Lolita Lempicka). Možda zato što nije dostupan u našoj zemlji, pa sam prosto morala da proverim o čemu se radi. Pomirisala sam prvo prvu verziju ovog parfema koji je bio pravi udar slatkoće i svega jakog što inače ne volim. Mislila sam da su svi tako jaki, i okrenem se i odem. Nešto me je vuklo da se ipak vratim i pogledam ostale. Tako je za moju ruku zapao ovaj. Izgleda isto kao i prva Lolita, samo je svetliji, i kutija mi je obećavala da je u pitanju svežiji miris. Pošto sam esteta, moram da priznam da me je pakovanje prvo privuklo, prelepa bočica u obliku jabuke, još i zagrižene, a kako sam postala opsednuta serijom Once upon a time, ovaj parfem me skroz asocira na Snežanu :). Sve mi je nekako bajkovito, i sam parfem i pakovanje. Trenutno mi baš prija miris, skroz drugačije od onog na šta sam inače navikla, i baš mi je lep za hladnije vreme, iako ga karakterišu kao parfem za toplije vreme, opet to sve zavisi od osobe do osobe. Mana je postojanost, ali pošto je u pitanju toaletna voda, ni ne očekujem celodnevnu postojanost. Videćemo koliko će trajati naše druženje , za sada se lepo slažemo :).


slika preuzeta sa interneta

Opis parfema ( preuzet sa interneta)

Kompozicija, inspirisana originalom ali svežija i manje slatka, otvara se krepkim limunom, kiselom višnjom i kajsijama sa slatkim bademima i vanilom. Srce nosi prepoznatljivu notu sladića izmešanu sa intenzivnim cvetnim buketom irisa i Sambac jasmina. Mističnu bazu čine drvo ljubičice, tamjan i mošus.









p.s  Morate priznati da je baš fotogeničan :)

Parfem je izašao 2011.godine i može se naći u pakovanju od 30,50 i 80ml l koncentracije Eau de Toilette.

Da li ste probali neku Lolitu? Koja vam je omiljena?

Moram da vas podsetim opet na *GIVEAWAY* koji traje još 5 dana!

Do sledećeg posta, pozdrav,xxx Tacy!

18 коментара :

  1. Baš sam u živala u nešto drugačijem postu. Nisam se susretala sa ovim parfemima, ali mi opis zvuči zanimljivo. Mada...meni svaki parfem "zvuči" zanimljivo :). Bočica je zaista malo umetničko delo!

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман11/15/2013 06:58:00 PM

    Jel znas sti da je Lolita najlepsi parfem na svetu? Meni su sve Lolite divne,ali ona prva je najlepsa...Bajka u bocici...vuklo me je nesto da je probam,i kad sam je pomirisala prvi put odbilo me je to sto mi se ucinila previse jakom,previse cvetnom...Medjutim,nisam mogla da je izbacim iz glave,te sam je kupila,i evo,vec punih 6 godina smo nerazdvojne! Ima perioda kad koristim samo nju,ali ponekad je se zasitim,pa koristim neki drugi parfem,ali joj se brzo vratim...nekako ide uz mene savrseno...obozavam je.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da ti se dopada, meni nazalost prva nikako ne odgovara, prejaka za mene

      Избриши
  3. I Love Love je jedan od mojih omiljenih parfema i jako mi se svidja kako se razvija na mojoj kozi. Lolitu nisam probala, ali zelim... <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni, ali sam ga koristila jedno 4,5 godina, i tu smo stali, zovem ga i parfem moje "mladosti" :)

      Избриши
  4. Meni je Lolita prelijepaaa, ali me miris i nije oduševio. Čak sam L for Lolita dobila na poklon kad sam bila mlađa i ja sam ga nakon par godina bacila jer mi se nije sviđao :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. L de Lolita nisam probala, ne znam kako on mirise, meni se samo ovaj svideo od svih jabucica koje sam probala :)

      Избриши
  5. Nisam probala, ali je ambalaža preslatka :) Inače kod parfema mi je ta stavka jako bitna :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vidis svaki parfem koji sam do sada volela, volela sam i ambalazu, to valjda ide zajedno :) ali ova je bas slatka,bajkovita :)

      Избриши
  6. Zbilja je fotogeničan :D nisam ga probala ali bih voljela! :D

    ОдговориИзбриши
  7. apsolutno se slazem da je fotogenican :)
    nisam njuskala ali bih volela da ga probam :)

    ОдговориИзбриши