недеља, 5. фебруар 2012.

L'OREAL Sublime Bronze VS. SEPHORA Tinted Self-Tanning Body Mist

Ne znam koliko vas pored ove silne beline oko nas, praktikuje ili razmišlja o preplanulom tenu? Nisam neki ljubitelj preterano preplanulog tena u sred zime, pa još i snežne, preveliki je to kontrast i smatram da je prilično neprirodno, ali ja lično volim blagu preplanulost u svako doba godine ( dobro, lažem, leti volim malo više :) )  , a zimi minimalnu, za nijansu, dve tamniju od prirodne boje kože. Ne volim da se stopim sa snegom, ali ni ne volim da previše odudaram! Prirodno sam svetlog tena, ali ne ni previše, recimo srednje svetlog tena. U ovom trenutku nemam "veštačku boju" na sebi, i nemam želju da se potamnim pre malooo toplijih dana, što ne znači da se neću predomisliti  :). Svi znamo koliko su solarijumi štetni, pa  neću ponavljati, i ja sam ih nekad koristila, neću sad da prosipam pamet i kritikujem devojke koje ga koriste, ali da sam protivnik, jesam. Zato postoji alternativa, i jedina NE štetna mogućnost dobijanja preplanulog tena u sred zime- sredstva za samopotamnjivanje.





Iskreno, ne mogu reći da imam preteranog iskustva u korišćenju ovih proizvoda, ako ne računamo neuspešan pokušaj još u osnovnoj školi, čini mi se, ovo su prva dva proizvoda koja sam isprobala, pa ću vam preneti utiske, ukoliko razmišljate da probate neki od njih. Postoje razna sredstva za samopotamnjivanje, u različitim varijantama- u vidu mleka/losiona za telo, spreja, gela, pene...Što se tiče pristupačnijih, dragstorskih brendova, mislim da je tu prilično loš izbor, dok je kod onih skupljih i izbor mnogo veći.


L'OREAL Sublime Bronze- self tanning gel, tinted & shimmering, 100% natural looking tan, for face and body. Uf odakle početi. Ovo je rekla bih, jedan od najprodavanijih proizvoda ovog tipa, i pošto sam čula dosta pohvala, rešila sam i ja da isprobam. Gelaste je strukture, braon boje, što treba da pomogne kod nanošenja jer odmah vidite gde i koliko mažete. Sadrži sitne zlatne čestice, koje se skinu odmah nakom prvog tuširanja posle nanošenja. Miris kao miris, neko kaže da je ok, nije kao druga sredstva, ja kažem da smrdi, ali opet i to se da rešiti prvim tuširanjem. Boja. Kažu 100 % prirodna, hm, pa i nije baš. Pokušala sam raznim tehnikama da nanesem ( direktno na kožu, posle mleka za telo ili mešajući 50/50 sa mlekom za telo) i nikad nisam mogla da kontrolišem boju, da bude slabijeg intenziteta, što ja kažem, za nijansu, dve tamnija od boje kože, nego uvek bude preintenzivna za moj ukus, i ne tako prirodna. Ok nije ni narandžasta, kako može da bude, ali nije ni to to. Postoji i u varijanti losiona za telo, sa pumpicom, koji je možda i bolja varijanta, ali ja sam čula samo pohvale za gel pa sam se za njega i opredelila, mada kad razmislim nekako losion bolje zvuči za zimu  i isušenu kožu. Mana mu je što je bele boje, kao i svaki drugi losion za telo, pa ne vidite ni gde ni koliko nanositi, ujutru kad se probudite možete da se iznenadite :) . U svakom slučaju, mazala sam ovaj gel nekoliko puta ( mesec dana ) , uvek uveče posle tuširanja, i pilinga, koji je OBAVEZAN pre svake upotrebe nekog od ovih proizvoda, sačekala bih oko 30 min da se sve dobro upije, iako se upije mnogo brže, ali što duže čekate, manje su šanse da ćete se ujutru probuditi sa flekama. Koliko god se ja trudila i kako god nanosila na kožu, to nikad nije ispalo ravnomerno i prirodno! Bude ok, ali ne kako treba. Tako da nisam zadovoljna ovim proizvodom , i ne bih ga opet kupila. Pakovanje je u tubi od 150 ml. Cena je oko 700-800 rsd.
  • Pakovanje- u tubi, gel
  • Boja- tamna, neprirodna
  • Miris- smrdi, kao većina sličnih proizvoda
  • Skidanje- neravnomerno, fleke






SEPHORA Tinted self-tanning body mist- dermatologically tested, without parabens, illuminates skin, easy to apply, streak-free finish, golden summer glow, moisturize skin. Za ovaj proizvod sam se odlučila da probam kada sam pročitala recenziju na dragom blogu makeup&more . Koristila sam ga još u septembru, oktobru, a kao zamenu sam uzela L'oreal, i kao što vidite, pokajala se. O ovom proizvodu imam samo reči hvale. Kao prvo, i najvažnije, prelepa boja! Najprirodnija moguća, jako blaga, baš kako sam htela! Niko nije ni primetio da imam veštački ten na sebi. Posle prvog nanošenja boja jedva da se vidi, posle trećeg je taman kako treba. Jako lako se nanosi, iako sam mislila da je nemoguća misija naneti ravnomerno. U spreju je, nije lepljivo i ništa slično losionima, gelovima. Upije se za minut, ali je bolje sačekati bar dvadesetak minuta, da se ne preslika na odeću. Miris je jako intenzivan, ali nije ni sličan mirisima ostalih sredstava za ovu namenu. Znači ne smrdi! Miriše na , ne znam ni kako da opišem, na neko  voće recimo, na neki intenzivniji dezodorans. Miris ispari sa kože preko noći, a posle tuširanja se ne oseća ni malo. Znači boja dobra, miris dobar, idemo dalje. Nanosi se ravnomerno, bitno je samo udaljiti  15ak cm od kože i prskati u jednom mlazu. Ako ste razumeli na šta mislim. Pritisnuti jednom i ne puštati dok ne pređete određeni deo tela koji ste započeli. Skida se isto tako ravnomerno, ni jednu fleku nisam imala od ovog sredstva. Jedina mana mu je što se jakooo brzo troši. a nanosim ga isključivo na dekolte, vrat, ruke, može i lice. Mislim da bi mi za celo telo bočica od 150 ml otišla posle dva nanosa. Ovako mi je trajalo možda mesec i po dana, 3,4 dana za redom, pa onda po jednom na svakih 4, 5 dana. I uspela sam da održim ok boju. Cena je 1450 rsd. Jedino zbog brzog trošenja sam odlučila da kupim drugi, odnosno L'oreal, jer sam mislila da će mi mnogo duže trajati, s obzirom da ga ne mažem na celo telo, jeste da mnogo duže traje, ali rezultat nije ni blizu. Sigurno ću se opet vratiti  Sephorinom spreju, čim poželim opet malo boje! Sve preporuke, nećete se pokajati.

  • Pakovanje- u bočici pod pritiskom, sprej
  • Boja- blaga, prirodna
  • Miris- intenzivan ali lep
  • Skidanje- ravnomerno, bez fleka





Još neki proizvodi za koje sam čula dosta pohvala , a da se mogu kupiti kod nas :  Collistar self tanning spray, Artdeco spray on leg, Clarins self tanning instant gel.


Da li koristite sredstva za samopotamnjivanje? I koja preporučujete?



Do sledećeg posta, pozdrav, xx Tacy!

10 коментара :

  1. Hej Tacy !!! svidja mi se post! jedno vreme, pre par godina doduse, sam isla u solarijum,ali rekla necu vise, pa sam koristila sredstva za samopotamnjivanje. Do sad sam probala Dove, on je bio dobar, ali je trebalo mazati se par dana da se dobije boja(to mi je smetalo, htela sam instant rezultate), ali se tako ravnomerno skidao da je to bio ogroman plus. Isto tako je bio i neki Jonhson, dobar. Sad imam i ja ovaj L'oreal, uzela sam ga jer je sestra koristila pa rekoh da probam. i nisam bas nesto skroz zadovoljna. Svidja mi se sto za razliku od prva dva jako brzo dobijem boju koju hocu(ja inace imam takav ten da kad potamnim imam malo zuckastu bojicu :))) i nije mi neprirodno. Ali me ubija u pojam sto se boja skida tako kako se skida...po garderobi, belo ne nosim kad ga mazem...al vidis probala bih ovo Sephorino cudo, svidja mi se, jes malo skupo, ali ako kazes da vredi :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Veruj mi, ako se odlucis da kupis Sephorin sprej, neces pogresiti! Jedina mana je sto se bas brzo trosi, ali verujem da je tako kod svakog spreja...odlican je izbor za one koji hoce da potamne samo odredjene delove tela, kao sto sam navela, zato je bolji za zimu, kad smo vise zakopcani :) ali za celo telo se ne isplati, mozda samo za neku specijalnu priliku, kad je bitna boja za samo taj dan

      Избриши
  2. Ja sam jednom daaavno, kao klinka, probala neko avonovo čudo za samopotamnjivanje, ajoooj, koliko sam ja flekava bila, strašno, pojma nemam šta mi je to trebalo :)
    Ja sam više za porcelanski ten, neće me sunca, ja neću njega, hehe, ali ko voli što da ne, samo dok izgleda prirodno :)

    ОдговориИзбриши
  3. Jao ja to ne znam da koristim. :( Od tih "obojenih" stvari imam onu kremu za lice Niveinu, i to onu TAMNIJU (uuuuu sto sam opasna :D :D :D ) i to je to...
    Leti se dicim svojim belim tenom

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sam pre deset godina stavila kremu za samopotamljivanje i nisam bila zadovoljna..posle vise nikad, ne znam zasto!

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман2/08/2012 11:29:00 PM

    Iskreno, totalno mi je neprivlačno da čitam o ovim proizvodima u ovo doba godine :) ali mi je baš drago što jesam! Recenzija ti je veoma izdašna, sve informacije sam pokupila! Možda na proleće uložim u ovaj Sephorin, ali nisam baš nešto u tom fazonu, mrzi me da se mackam, pa to ti je. Probala sam samo nekoliko mleka: Balea, Nivea, Sundance, Alverde - sva su bila ok, ili baš ok. A gel sam bezveze uzela Sundance, u tubi, to nipošto ne kupuj, užasan je!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam bas mislila da devojke koje koriste ove proizvode koriste ih upracvo sad :) ja cim sunce pocne da kreje, koristim svaku priliku da uhvatim malo boje :)
      Drago mi je ako ti se dopada post! :)

      Избриши
  6. Анониман2/08/2012 11:59:00 PM

    Meni nije los ovaj Lorealov... Ja sam ga mesala 50-50 sa LRP losionom za telo i bilo mi je ok, a i miris mi je bas lep :) Collistar nisam probala ali sam ubedjena da je super, jer mi je sve ostalo njihovo fantasticno, bas bih volela da probam.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eto vidis nekom odgovara nekom ne :)Ako koristis ove proizvode isprobaj i Sephora sprej :)

      Избриши
  7. Ja sam oba probala i oba su stvarno super, ne znam koji mi je bolji! Sublime bronze uvek imam u kuci,i leti i zimi ga mazem!

    ОдговориИзбриши