петак, 22. јул 2011.

REVLON ColorStay

Ne znam za vas, ali ja uvek imam dva omiljena tečna pudera koja koristim u datom trenutku, odnosno jedan laganiji dnevni, i jedan dugotrajniji noćni. I uvek bar još par komada, koji nažalost, stoje tako bezveze, čekaju da dođu na red, ili pak čekaju Godoa :)

Imam mešovito-masnu kožu, sa sitnim nepravilnostima pa samim tim mi je i teže da nađem odgovarajući puder, pogotovo normalnog cenovnog ranga, ali volim da isprobavam, naročito nove proizvode, zato ih imam i više nego što je potrebno, ali eto..Nikad se neću naučiti pameti da kupujem samo ono što mi zaista treba kao što većina devojaka radi, ali nema veze, manje hleba više šminke :)

O Revlon ColorStay tečnom puderu se mngo priča, piše, postoji u dve verzije za normalnu/suvu i mešovitu/masnu kožu. Popularan je i kod nas i u inostranstvu, s tim što kod nas retko gde ima da se nađe, svega par parfimerija u Beogradu, ja znam samo jednu (Tref kod Terazijskog prolaza), a u inostranstvu Revlon je drugstore brend, i može se naći u raznim lancima parfimerija.

Ja sam imala veliku želju da ga probam od kada sam davno na jednom stranom blogu pročitala da je on odlična zamena čuvenom M.A.C  Studio fix fluid foundation, a kako M.A.C kozmetiku uglavnom poručujem preko nekog iz inostranstva, nije baš lako odabrati tečni puder, jer je velika mogućnost da se pogreši nijansa.

Dakle, posle mnogo pročitanih, uglavnom pozitivnih, recenzija o ovom puderu, rešila sam i ja da ga isprobam. Kod nas se može naći čini mi se u 5,6 nijansi, a znam da se dosta devojaka žali što nemamo srednjih nijansi, koje bi mogle da koriste one sa srednje tamnim tenom, nego previše svetle ili tamne. Ja ga imam  u verziji za Combination/Oily skin, u nijansi 340 Early Tan. Mnogi kažu " letnja" nijansa, s obzirom da je to kod nas najtamnija nijansa u ovoj verziji za masnu/mešovitu kožu. Nijansa jeste tamnija, sam naziv kaže, ali ne dovoljno da bi bila letnja, bar ne meni. U avgustu će mi sigurno biti svetla, i onda se postavlja pitanje šta tad? Koji tad puder uzeti? Ono što bih želela odmah da naglasim je da je ovo pravi longlasting puder, i nikako ga ne bih preporučila za svakodnevnu upotrebu, pogotovo leti, kao što sam u samom početku navela ovo je moj trenutno, a verujem i jos jako dugoooo, omiljeni večernji puder.

Puder je u staklenoj  bočici od 30ml, ima SPF 6, i naravno Oil-free je. Na njemu stoji oznaka i Makeup with Softlex, što podrayumeva all day comfort, tj da nije težak na licu, da koža može da diše. Ja mislim da je jedina stvar koja mi se ne sviđa kod ovog pudera to što nema pumpicu, ili bar da ima da se dokupi, nego je ovako prilično nepraktično i trebaće vam neko vreme da se naviknete i da ne preterate sa količinom koja vam je potrebna. Ja ga koristim tako što sipam malu količinu koja mi je potrebna na CD,  koji je naravno čist i služi samo za to, lakše mi je tako nego na nadlanicu iz više razloga, disk ne može da upije puder kao što to čini koža, samim tim se manje troši, više mi je higijenski, ne prljam ruku, ne rizikujem da tom rukom pređem preko odeće i uprljam se, a i veruj te mi jakooo teško se skida sa ruke mora baš da se trlja sapunom, opravdava naziv color stay :). Nego da se vratim puderu, što se pokrivenosti tiče tu nema šta mnogo da se priča, odlična je! Ja bih rekla srednja do jaka pokrivenost, sve u zavisnosti od stanja kože, devojke koje imaju veće probleme na koži, bubuiljice itd, verovatno će im trebati i korektor. Puder se jako brzo suši na licu, pa treba paziti kod nanošenja da ono bude brzo. Ja ga nanosim sa Inglot 27 tg četkom, i jako lepo i brzo se izblenda, i deluje prirodno, ne znam kakav efekat ostavljaju prsti. Bitno je da na licu ne izgleda kao maska, što je slučaj kod dosta dugotrajnih pudera. Što se tiče prosijavanja, odnosno matiranja kože, meni stoji četiri, do pet sati bez blotovanja, što je meni supeeer, retko kad imam puder na sebi mnogo duže od toga, a opet sa svakim drugim puderom moram da blotujem posle sat dva, zato su blot papirići najvažnija stvar u mojoj torbi! Jako dugo ostaje na licu, neće se sam skinuti i ostaviti fleke, sve dok se vi ne pobrinete za to, imajte u vidu da ga treba jako temeljno očistiti sa lica. Bila sam iznenađena da  posle višečasovnog đuskanja u klubu, znojenja i čestog brisanja  maramicom, nije mrdnuo sa lica, a bez ikakve baze ili fiksatora!





Sve u svemu, zaključak bi bio da je ovaj puder odlična stvar za devojke sa mešovitom-masnom kožom te  nepravilnostima na licu koje žele da pokriju. Ne znam kakva je druga verzija ovog pudera, odnosno ona za normalnu-suvu kožu tako da za njega ne mogu ništa da kažem. Ja sam posle nekih već mesec dana korišćenja i više nego zadovoljna, ne stvara nove bubuljice, prijatno mi je dok ga nosim na licu, nemam osećeaj težine..Ono oko čega treba da obratite pažnju pri kupovini ovog pudera je odabir nijanse, različiti su podtonovi, mnoge vuku na rozikasto, ova moja na žućkasto, iako bi mi odgovarala ipak za nijanu neutralnija, ali kao što sam već napomenula, nemamo veliki izbor nijansi, pa devojke često kupuju i po dve nijanse koje mešaju ne bi li dobile odgovarajuću.Svakako moja preporuka za kupovinu!Cena oko 1.500 rsd
Kakva su vaša iskustva sa ovim puderom? I koji je vaš omiljeni longlasting puder?

Do sledećeg posta pozdrav! xx Tacy



6 коментара :

  1. Анониман7/22/2011 06:21:00 PM

    Meni je ovaj puder savrsen za vecernje izlaske ali za dan mi je tezak, a i bas se tesko skida. Odlican ti je post. Samo tako nastavi.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Antigona! Da,da kao sto sam i rekla nikako nije za dan, ne bih se ni usudila da ga nosim pogotovo leti na vrucinama, ali zato za uvece je odlican! :) Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  3. ja ga ponekad nosim i preko dana, ali ne leti... stavim ga onako tanušno i onda se ne vidi. inače ga baš volim, jedan mi je od ol tajm fejvrits :D
    i moram da ti kažem da su ti odlični postovi, detaljni, baš kako volim :D

    ОдговориИзбриши
  4. Da znas samo koliko sam cekala na tvoju najavljenu recenziju za cs, ali tebe nema,nema pa sam morala da kupim i sama uradim recenziju :)
    Hvala, drago mi je da ti se svidjaju, i ja volim da detaljno nesto procitam pre nego sto kupim,pa sam isla tom logikom ,da i drugi vole :)

    ОдговориИзбриши
  5. Svidja mi se kako pises,nastavi samo tako...Dosao je red da i ja kupim ovaj puder pa me sve o njemu zanima.Probala sam tester za normalnu do suvu kozu i primetila da se tesko skida i htela bih da znam cime je najbolje skinuti ga sa lica...?

    ОдговориИзбриши
  6. Drago mi je da ti se dopada :). Nisam imala problema sa skidanjem pudera, najnormalnije vlaznom maramicom ili nekim gelom za umivanje lica

    ОдговориИзбриши