четвртак, 24. новембар 2011.

New ARTDECO eyeshadows

Ne nove senke od Artdeca, nego nove u mojoj kolekciji  :) . Kao što znate i dalje traje divna akcija u Jasminu, vezana za Artdeco senke, gde su one na popustu od 426rsd, a negde ćete imati sreće da i dalje za dve kupljene senke iako snižene, dobijete i treću na poklon, mada uglavnom kao tester senku. Ne treba puno hvaliti njihove senke, svako ko je probao bar jednu, zna kakav je kvalitet. Iskreno mislim da pružaju najbolji odnos cene i kvaliteta , što se može naći na našem tržištu. Senke su mekane, što se meni posebno sviđa jer se lako i brzo blendaju, ali zahtevaju i dobre četkice, zatim jako dobro pigmentovane, čak i bez baze ukoliko ne koristite istu, može vam poslužiti i običan korektor na kapcima ili pak puder, u svakom slučaju uz bazu su još pigmentovanije, i neće mrdnuti. Svi znate da su njihove senke prilično male, 0,8 g, ali jako dugo traju, ja ni jednu nisam potrošila do kraja, jedino mi je čuvena i popularna highlight senka br 29 pri kraju. Rade na principu magneta, i čuvaju se u njihovim specijalnim paletama upravo za tu namenu, odnosno magnet box-ovima manjih ili većih dimenzija, ali može vam poslužiti i bilo koja metalna posudica, pernica, ili recimo kutijica za Libresse uloške koja se dobija na poklon uz kupovinu istih, ne znam da li i dalje, ali jako dobro služi svrsi kada su Artdeco senke u pitanju  :) . Senke se mogu podeliti u četiri grupe, pearl, duocrome, matt i glamour .Pearl-šimeraste, sedefaste, Duocrome- prepoznatljive po tome što predstavljaju mešavinu boja, odnosno kombinaciju, različiti odsjaj u odnosu na svetlost, Matt- mat senke, bez ikakvog shimmera i Glamour- senke sa gliterom, iliti šljokicama. Lakše ćete ih prepoznati i birati po brojevima.Neću više da dužim, osim što ću vam pomenuti da ukoliko niste iskoristili akciju još uvek, to uradite što pre, jer ona traje do kraja meseca, ali ja se nadam da će je malo produžiti, želim još par noviteta!

 32 ( pearl shimmery orient )- divna prilično sedefasta koralna, svetlija topla ciglasta boja
 90 ( pearl antique purple )-  svetlo ljubičasta, ili bolje reći lila, takođe prilično sedefasta, iz iste pearl grupe kao i prethodna, hladnija boja
 92 ( pearl purple night ) - tamno ljubičasta, odlična u kombinaciji sa prethodnom
 208  ( elegant brown )- predivna braon sa roze odsjajem, jako čudna i zanimljiva boja, to je ono što mi se mnogo sviđa kod duocrome senki, sve su posebne i jedinstvene nijanse.
 227 ( golden coffee )-  topla ciglasta nijansa, tamnija i zagasitija u odnosu na 32, divna jesenja boja, odlična u kombinaciji sa braon senkama











P.S potrudila sam se da uradim swatcheve najbolje što sam mogla, ali po ovom tmurnom vremenu je bilo baš teško.

Da li koristite Artdeco senke, i koje su vam omiljene nijanse?

Do  sledećeg posta, pozdrav, xx Tacy!


среда, 16. новембар 2011.

RIMMEL Lasting Finish by KATE Lipstick

Verovatno već znate da je Kate Moss dugo jedno od zaštitnih lice Rimmela, ovog puta su otisli i korak dalje izbacivši na tržište i kolekciju pod njenim imenom.U pitanju je kolekcija karmina, sedam nijansi, koje obuhvataju vatrenu crvenu, koju Kate zastupa, dve nijanse pink, dve nijanse nude, narandžasta i ljubičasta. Kod nas, mada ne znam u koje tržište mi spadamo, malo je izmenjen sadržaj u odnosu na originalnu UK kolekciju. U Lilly drogerijama sam zatekla čini mi se pet nijansi, sasvim drugih brojeva, što me je zbunilo, jer sam već imala par favorita, i maskaru, koju nisam videla na Rimmel UK sajtu, nisam videla kakvog je oblika četkica, ali bih volela da je probam. Da se vratimo karminima. Ono što sam videla da je (za sada) stiglo kod nas je crvena "Kate" nijansa i čini mi se još jedna nijansa crvene, tamna, ispravite me ako grešim, dve nijase roze i jedna nude.Oznake naravno drugačije, pa koliko sam dobro videla na brzinu i pod onim svetlom veštačkim to bi trebalo da bude to. U startu sam se razočarala zato što sam već imala zapisane brojeve karmina koje želim, a koje nažalost kod nas ni ne postoje.






levo revlon soft nude, desno rimmel kate 14


U svakom slučaju, pronašla sam jednu nijansu za sebe koja mi se odmah svidela na prvi pogled ,a to je naravno nude, tj br 14 ( čini mi se da bi to trebalo da bude ista nijansa kao i 08 za englesko tržište). Boja je divna , tamnija nude, prirodna, my lips, but better. To je jedna topla nude, na prvi pogled izgleda kao skroz bež nijansa, ali ona ustvari ima roze u sebi, ali neutralne, boje usana. Najtačnije bih je opisala kao boju mesa recimo. Nije jedna od onih svetlih nude nijansi koje već imam (Mac creme d' nude ili Revlon soft nude) ako bih je poredila sa njima onda ova nijansa uopšte ne bi trebalo da spada u nude. Skroz je prirodna nijansa kao što sam već rekla, i prilično slična boji mojih usana, tako da je idealna za svedenu dnevnu varijantu , ali isto tako i za neki večernji smokey eyes. Mislim da bi lepo stajala većini devojaka, ukoliko nisu izrazito hladnog podtona. Karmin je izuzetno kremast, to mi se najviše sviđa, lako se nanosi i dobro je pigmentovan ( ne treba da se maže sto puta da bi se dobila prava nijansa) . I miris je divan. Meni je to jao bitno kod karmina, ukoliko je prejak miris smeta mi, i izaziva mučninu.Pakovanje je isto kao i klasični Rimmel lasting finish karmini, s tim što je mat crno i ima natpis "Kate" na sebi. Meni je preslatko. Pored ove nijanse dopala mi se još jedna roze, čiji broj nisam zapamtila, ali bi trebalo da bude kao 05. Tako da ću vam uskoro predstaviti i nju, čim je kupim. Ono što bih posebno naglasila je za sve devojke koje vole crvene karmine, da nikako, ali nikako, nikako, ne propuste Kate nijansu, e sad oznaka je 01 u UK, nisam sigurna da li je kod nas ista ili možda 11, proveriću, ali pošto nije ogroman izbor, ne možete da promašite. Prelepa vatreno crvena boja! Ja sam se oduševila, malo je falilo da uzmem i nju, ali sam se suzdržala, pošto nikako nisam fan crvenih karmina, ali za vas koje jeste nikako je nemojte propustiti. Ono što je takođe dobro kod ovih karmina je i jako povoljna cena za ovakav kvalitet, 409 rsd. Ja inaše volim Rimmel karmine, i sigurna sam da će mi ovaj pored Airy Fairy postati omiljen.






Do sledećeg posta, pozdrav, xxx Tacy!

среда, 9. новембар 2011.

Balea piling za tuširanje

E ovo je nešto što do sada nisam praktikovala, pilinge za telo sam uvek izbegavala, miseleći da će mi oni dodatno isušiti kožu, ili da mi jednostavno nisu ni potrebni. Kako uvek, kada posetim DM, kupim i nešto što ne planiram, posebno me privuku Balea proizvodi, s obzirom da ih samo tamo i mogu kupiti. Uglavnom volim da isprobavam njihove gelove za tuširanje, kremice za ruke, sve te lepe mirišljave stvari. Pre nekih mesec dana, pažnju mi je privukao ovaj piling, a kako i da mi ne privuče kad je dizajn presladak, zar ne ? Prosto doziva da ga uzmete sa police! Koliko sam ja uspela tada da vidim, Balea u svom asortimanu ima samo jedan piling, pored je stajao ovaj iz limitirane kolekcije, pa sam shvatila kako mi baš trebaaa piling za telo, a i nije bio skup, cena je bila baš, baš jeftina kao i svi Balea proizvodi (mada sam zaboravila tačnu cenu ).
Ono što sam najviše očekivala od ovog proizvoda , nisam dobila, a to je miris, a ono što sam najmanje očekivala sam dobila, glatku kožu, baš kakva i treba da bude posle pilinga. S obzirom na divno pakovanje, a i činjenicu da je piling sa osvežavajućim mirisom jabuke i crne ribizle, nemam nikakav sličan miris, zato sam to spomenula kao najviše očekivano. Ono što mi se mnogo dopalo je količina tih sitnih čestica, scrub, koji obavljaju funkciju. Sviđa mi se što ih zaista ima dosta, sitne su, prilikom trljanja se ne raspadaju, ili odmah istope, nadam se da razumete na šta mislim, nego zaista vrše piling kože i tu su sve dok ih ne isperete vodom. Divan je efekat, koža je stvarno primetno glatka, ali u mom slučaju isušenija nego kad koristim običnu kupku, pa još i bebeću  :) , ali efekat je tu što je i bitno. Glatka koža, očišćena, izpilingovana! Kako na proizvodu i  piše uklanja nečistoće i odumrle ćelije kože. Ono što je jako potrebno posle toga je naravno dobra hidratacija, u mom slučaju baby ulje se pokazalo kao odlično da nahrani suvu kožu. Pakovanje je malo, 150ml, ali i dovoljno za par pilinga, svakako nije za svakodnevnu ili čestu upotrebu. Toliko o ovom proizvodu, da ne dužim više, pogledajte slike.








Da li koristite pilinge za telo, i koje najviše volite?

Do sledećeg posta, pozdrav, xx Tacy!